La Maison du Curé - Vakantie accommodatie dicht bij Taizé

English versionVersion française

Welkom bij La Maison du Curé

Image Maison du Curé

De Gîte

La Maison du Curé is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Taizé en Cluny. Het huis ligt in de zuidelijke Bourgogne, in het dorpje Cormatin. In de keuken kunt u uw eigen maaltijden bereiden. Onze vakantiewoning telt drie slaapkamers voor 5/6 personen. Het is ideaal voor gezinnen en is het hele jaar beschikbaar.

Gasten kunnen gratis gebruikmaken van WiFi. Op de televisie ontvangt u Franse digitale zenders en Engelse satellietkanalen. Er is een keuze aan DVD’s voor de DVD speler.

Het huis heeft centrale verwarming. De keuken is voorzien van een keramische kookplaat, elektrische oven, magnetron, koelkast met vriezer en een wasmachine.

Het dorp Cormatin

Cormatin is beroemd vanwege het Lodewijk de XIIIe kasteel met zijn oorspronkelijke decoratie en prachtige baroktuinen. Het dorp is populair bij bezoekers van het oecumenisch centrum Taizé, op vijf autominuten.

Het dorp heeft een keur aan restaurants, bars en cafés. Wie thuis wil eten, heeft een keus uit streekproducten van twee bakkers, een slager en een kruidenier. In het wijnhuis van Cormatin vindt u een indrukwekkende wijncollectie uit de Mâconnais, Chalonnais en Beaujolais.

Cormatin ligt halverwege Chalon-sur-Saône en Mâcon. De moeite waard is een bezoek aan het stadje St. Gengoux-le-National met zijn Middeleeuwse kronkelsteegjes (10 autominuten), of Cluny met zijn Benedictijner abdij (15 minuten).

Meer informatie

Voor meer details over de gîte en het gebied kunt u terecht op onze Informatie pagina. Voor informatie over beschikbaarheid en prijzen bezoek onze Tarieven pagina

U kunt contact met ons opnemen via e-mail sturen naar